Recept za malina cheesecake

Recept za cheesecake koji ćete lako savladati

Potrebni sastojci:

Za tijesto:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 valinin šećer
- 80 g maslaca
- 1 jaje

Za fil:
- pola litra mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g mileram kajmaka (ili nekog drugog)
- voće po želji (najbolje funkcioniraju maline)
- preliv u kesici za torte koji ćete pomiješati s malinama (nešto slično želatini)

Od sastojaka za tijesto zamijesite prho tijesti i ostavite ga na hlađenje u frižider na 45 min, nakon toga ga izvadite i razvaljajte. Tijestom obložite dno okruglog kalupa za pečenje (

Kalup s tijesom ostavite sa strabe a u mlijeku skuhajte puding sa šećerom, skinite vatre kada je gotov i u taj puding lagano dodajte cijelu količinu mileramma, sjedinite mikserom. Dobivenu smjesu potom sipajte na tijesto u kalup. Pecite 70 min na 170 stepeni.

Kada se kolač ohladi napravite voćni preliv. ( maline, šećer i vodu stavite na laganu vatru te ukuhajte kao sirup, tome dodajte kesicu za preliv po uputstvu na njoj, kada skinete s vatre i kada se počne hladiti i stiskati prelijte preko cheesecakea).

Povezana slika

Poslužite ohlađeno i uživajte!!!

Primjedbe

Popularni postovi